NicolausOlahus.ro
Liceul Tehnologic "Nicolaus Olahus" Orăștie
QUOD DISCIS, TE DISCIT - ÎNVAȚĂ, POȚI ÎNVĂȚA
FESTIVITATE ABSOLVIRE - 3 iunie 2021„Secretul succesului constă în a vrea să câştigi şi a şti să pierzi.” Felicitări absolvenților claselor a XII-a și a XIII-a!

ACTIVITATE DE INFORMARE CLASE TERMINALE - 31 mai 2021Activitate de informare pentru clasele terminale de învățământ liceal si profesional realizată în parteneriat cu Asociația Orastia-Vatra de Cultura Strămoșească și Liceul Tehnologic Agricol Alexandru Borza Geoagiu

PREMIERE "DIRECTOR ONORIFIC" - 28 mai 2021Liceul Tehnologic ,,Nicolaus Olahus” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Hunedoara, a premiat, vineri, 28 mai 2021, într-o gală a excelenței în educație, pe domnul profesor SOCOL IOAN, cu titlul de DIRECTOR ONORIFIC.

Domnul profesor a primit diploma de DIRECTOR ONORIFIC, în semn de respect și înaltă considerație pentru întreaga activitate didactică rămânând în CARTEA DE ONOARE a liceului , drept o personalitate exemplară.

Timp de mai mulți ani, domnul profesor SOCOL IOAN a onorat liceul nostru pe care l-a slujit cu dăruire, cu pasiune și competență pe toate treptele ierarhiei didactice. Suntem îndreptățiți să afirmăm că domnul SOCOL IOAN a fost înzestrat cu talentul de dascăl, fiind șlefuitorul a zeci de generații de elevi și a contribuit la consolidarea școlii noastre.

De asemenea, traseul didactic s-a împletit armonios cu îndeplininirea unor funcții de conducere a liceului, domnia sa ocupând pe durata a 23 de ani funcția de director.

Cu o deosebită onoare și emoție l-am primit pe domnul prof. SOCOL IOAN, la aniversarea celor 90 de ani binecuvântați și rodnici, mulțumindu-i pentru tot ceea ce a făcut pentru frumoasa noastră școală, pentru darul luminos al cunoașterii pe care ni l-a oferit și pentru exemplul personal al unui adevărat dascăl și cetățean de onoare.

Cu emoție și bucurie, numeroși participanți au luat cuvântul, au făcut urări, au apreciat valorile promovate în această școală. "Un management performant, rod al activității unui lider competent și dinamic, flexibil și adaptabil, reprezintă dezideratul către care trebuie să tindă, în general, fiecare dintre noi", a declarat la finalul ceremoniei de decernare a titlului de ,,DIRECTOR ONORIFIC” prof. dr. Meștereagă Elena, dorind să învețe din trecut pentru un viitor reușit al Liceului Tehnologic ,,Nicolaus Olahus” din Orăștie.

Vă dorim multă sănătate, fericire și nenumărate momente de bucurie și satisfacție alături de cei dragi!

Să ne îngăduie Bunul Dumnezeu să vă sărbătorim și peste zece ani!


ACTIVITATE DE ECOLOGIZARE - 24 mai 2021După mai bine de un an în care nu ne-am permis să realizăm activități extrașcolare, astăzi ne-am bucurat în natură realizând o activitate de ecologizare împreună cu o parte din elevii claselor a XII-a si a XI-a. Multumim Primăriei Municipiului Orăștie pentru susținere!
Proiectul - ”Energia solară-sursă de căldură la Liceul Tehnologic ,,Nicolaus Olahus" OrăștieVotează proiectul - Energia solară-sursă de căldură la Liceul Tehnologic ,,Nicolaus Olahus" Orăștie
Liceul Tehnologic ‘’Nicolaus Olahus’’ Orăștie în parteneriat cu Primăria Municipiului Orăștie, Judeţul Hunedoara a lansat în cadrul programului ,,Împreună pentru fiecare'' proiectul intitulat ,,Energia solară-sursă de căldură la Liceul Tehnologic ,,Nicolaus Olahus’’ Orăștie,, care are ca scop modernizarea sistemului de producere a energiei termice prin montarea de panouri solare și a unui boiler, în scopul asigurarii confortului termic și apă caldă menajera precum si reducerea cheltuielilor privind utilitățile, realocarea resurselor financiare economisite, reducerea noxelor degajate în atmosferă. Pentru ca acest proiect să fie implementat trebuie să câstige concursul de proiecte la secțiunea proiecte de mediu, în cadrul programului ,,Împreună pentru fiecare'' Vă rugăm să ne sprijiniți în această initiativă votând proiectul nostru, în perioada 7 iulie- 21 iulie 2014 Pentru a vota trebuie să parcurgeți următorii pași:
 1. Pentru a vizualiza și vota proiectul accesați : http://www.impreunapentrufiecare.ro/
 2. Creeaza un cont personal (dreapta sus pe pagina)
 3. Intrati în secțiunea proiecte
 4. La pagina 8, jos găsiți și votați proiectul ,,Energia solară-sursă de căldură la Liceul Tehnologic ,,Nicolaus Olahus’’ Orăștie,,
 5. Mulțumim anticipat pentru sprijin,


  Energia vine din suflet - www.impreunapentrufiecare.ro

  <--------------------------------------------------------------- -------------------------------------------->

                                                                                                                                                                                 Proiectul - Amenajarea cu spații verzi a curții liceului           În urma unui concurs de proiecte liceul nostru a obținut finanțarea amenajării curții liceului. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Fundația pentru Patreneriat și MOL România.

  În urma finalizării procesului de evaluare de către Comitetul de Selecție proiectul liceului nostru a întrunit 66pct. din cele 75 posibile și este recomandat spre finanțare cu suma de 9.000 lei iar bugetul total al proiectului este de 11.500 lei.

  1. Scopul concret al proiectului: Amenajarea spaţiilor verzi și a aleilor din curtea școlii cu specii din flora spontană și gazon prin implicarea activă și voluntară a elevilor, părinților și personalului școlii în interes educativ şi recreativ.
  2. Obiectivele proiectului
   • Conștientizarea tuturor factorilor implicaţi în educaţie (cadre didactice, părinţi, comunitatea locală, mass media) de necesitatea realizării unui spaţiu care să permită dezvoltarea armonioasă a elevilor.
   • Formarea competenţelor de voluntariat, de însuşire a unei atitudini conştiente şi ecologice faţă de mediul înconjurător, de comunicare şi cooperare în grup, la elevii de liceu.
   • Stimularea iniţiativei de a lucra în echipă si a potenţialului şi sensibilităţii artistice a elevilor.
   • Crearea unui ambient plăcut și curat în curtea școlii.
   • Formarea conştiinţei şi comportamentului ecologic al elevilor.
   • Promovarea unor atitudini pozitive faţă de relaţia natură - om - sănătate.
  <--------------------------------------------------------------- -------------------------------------------->

  Site-ul de Crăciun           Elevii liceului nostru au realizat, în perioada sărbătorilor de iarnă, un site pentru a promova spiritul Crăciunului printre tineri.


  Click aici pentru site-ul de Craciun.

  <--------------------------------------------------------------- -------------------------------------------->

  Reuniunea Județeană          Liceul nostru a participat la cea mai importantă reuniune județeană și anume: Adunarea Generala a Consiliului Județean al Elevilor. Ne bucurăm că am lăsat o impresie frumoasă și am fost numiți "Liceul drăguților și simpaticilor".. deci înseamnă că așa suntem.
          La această întrunire au participat Președinții Consiliilor de Elevi din toate liceele din județ printre care au fost reprezentanții leceului nostru: Președinte Iza Mezei și Vicepreședinte Cugerean Marius. Sperăm să nu fie singura reuniune!!!! Ne bucurăm că am putut să arătăm că Liceul NOSTRU ARE CU CE SE MÂNDRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "Vom fi mereu o Familie - Familia Olahus " !!!!!!!!!!

  <--------------------------------------------------------------- -------------------------------------------->

  Balul Bobocilor....           Încă suntem uimiți că am reușit să finalizăm acest Bal și nu oricum, l-am încheiat cu râsete, zâmbete și lacrimi de bucurie. Pe scurt Balul Bobocilor a fost cu adevarat un basm! Acesta s-a desfășurat la CLUB TARABOSTES Orăștie. Totul a început cu un număr magic venit din partea clasei a-XII- B ce au deschis oficial Balul cu un frumos Vals Venețian, coregraf fiind Ceolea Alexandru.

  <
  <--------------------------------------------------------------- -------------------------------------------->

  Bostaniada           Și în acest an am dat un exemplu tinerilor din Orăștie, am organizat o grozavă expoziție cu ajutorul elevilor săritori din liceul nostru. Ca atracție am avut și animale de casa.

  <--------------------------------------------------------------- -------------------------------------------->