Liceul Tehnologic "Nicolaus Olahus" Orăștie

TÂRGUL FIRMELOR DE EXERCITIU

"Din școală în viață prin firma de exercițiu" EDIȚIA a XI-a Elevii clasei a 11-a A (comerț) au obținut cu firma MEGAMERȚ PREMIUL III și două MENȚIUNI.

Săptămâna verde

Săptămâna verde presupune activități care încurajează dezvoltarea unui stil de viața sănătos atât pentru om cât și pentru mediu, relaxare, mișcare, amenajare spații verzi.

Pădurile - plămânul verde al planetei

Astăzi s-au desfășurat activități în prima săptămână de practică a elevilor de la Protecția mediului pregătindu-se în calificarea Tehnician ecolog și protecția calității mediului, coordonați de doamna profesoară Cristina Popa. Mulțumim Ocolului Silvic Valea Orăștiei pentru colaborarea în vederea pregătirii practice a elevilor noștri și dăruirea cu care cultivă simțul responsabilității pentru mediu tinerei generații. În luna pădurii 15 martie -15 aprilie 2023 elevi de la Liceul Tehnologic "Nicolaus Olahus" Orastie au plantat arbori pentru a contribui la menținerea echilibrului în natură.

Săptămâna verde

Prima zi din săptămâna verde! Studiul unui ecosistem, mișcare și vizite la bibliotecă și muzeu!

Campania unui gând bun

Proiect educativ desfășurat la Liceul Tehnologic "Nicolaus Olahus" Orastie ce a reușit să aducă zâmbete și bucurie prin transmiterea unui gând bun și a florilor dulci realizate de elevii liceului nostru.

Început de primăvară internațional

"După pâine, educația este prima nevoie a unui popor." (G.J. Danton)
Liceul Tehnologic "Nicolaus Olahus" Orastie a primit azi vizita delegației din Franța condusă de către domnul primar al localității Fenouillet - Thierry Duhamel, prilej cu care s-au pus bazele unei colaborări viitoare în vederea realizării unor proiecte pentru participarea elevilor noștri la mobilitate de studiu cultural, lingvistic și profesional în Franța, dar și tineri din Franța să aibă parte de aceeași experiență în România. Fenouillet și Orăștie sunt două localități înfrățite deja de câțiva ani, motiv pentru care prin intermediul celor două administrații locale suntem convinși că în curând tinerii liceului nostru vor putea participa la proiecte educaționale motivante în vederea învățării limbilor străine, a culturii și specificului local din Franța, dar și a dezvoltării lor profesionale.

ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PREGĂTIȚI

În cadrul Săptămânii Protecției Civile pompieri din Detașamentul de Pompieri Orăștie au prezentat elevilor nostri lecții de acordare a primului ajutor și au explicat cum trebuie să abordeze diverse riscuri cu care se pot confrunta atât la școală, cât și acasă. ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PREGĂTIȚI

Activitate de prevenire a delicvenței juvenile și a victimizării minorilor- 23.02.2023

"Ia ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI!"

În perioada ianuarie -februarie 2023 s-a derulat în liceul nostru proiectul "Ia ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI!", organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara în parteneriat cu Inspectoratul Școlar General Hunedoara, C.J.R.A.E. Hunedoara, Penitenciarul Deva .
Prin acest proiect s-a urmărit o intervenție complexă de informare (creșterea nivelului de cunoaștere a legislației penale), formare de deprinderi sănătoase de viață (dobândirea abilităților de rezistență la presiunea grupului, creșterea autostimei), transpunere ân situații de fapt (conștientizare) atât pentru elevii implicați cât și pentru școală și familie. În cadrul acestui proiect au avut loc activități cu un grup țintă de 18 de elevi din clasele IX-XI, cu părinții acestora și cu cadrele didactice din școala, activități coordonate de doamna cms șef de politie Fieraru Andrea de la Biroul Siguranță Școlară. Impactul acestui proiect a fost unul benefic, elevii fiind motivați atât prin activitățile realizate în incinta școlii cât și prin experiența dobândită în vizita la Penitenciarul Deva. Diseminarea acestui proiect se va realiza prin activități de prevenție a actelor de violență și bullying realizate de elevii participanți și profesorii diriginți la clasele lor în speranța că elevii vor descoperii modalități creative și constructive prin care să se evidențieze și să își dezvolte un caracter puternic și cu o influență pozitivă.

"Iubește-te suficient pentru a trăi un stil de viață sănătos." - Jules Robson

Pentru a dezvolta un stil de viață sănătos susținem și ajutăm elevii să își dezvolte abilități de luare a deciziilor cu privire la consumul de droguri și efectele acestora, prin acțiuni de informare și conștientizare derulate în parteneriat cu AGENȚIA NAȚIONALĂ ANTIDROG.

MIHAI EMINESCU - O viaţă întru poezie

"Poate că povestea este partea cea mai frumoasă a vieții omenești...cu povești ne leagănă lumea, cu povești ne adoarme." (Mihai Eminescu)
Liceul nostru a trăit și comemorat, ca în fiecare an, în luna ianuarie, momente de sărbătoare, cu ocazia celor 173 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, ziua de 15 ianuarie fiind și Ziua Culturii Naționale.
Manifestările au inclus spectacole omagiale, susținute de elevii liceului nostru, expoziție de carte, expoziție de desene și realizarea unor panouri în amintirea celei mai importante voci din literatura română.
Astfel, ne-am îndeplinit scopul de a aprofunda elementele de biografie şi temele fundamentale ale liricii eminesciene, încât elevii să-şi cultive gustul pentru lectura poeziei.
Cu toții am fost mândri de momentele frumoase realizate de elevii școlii, sub îndrumarea profesorilor de limba și literatura română, Loredana Gogoașa și Antonio Boloț, a prof. consilier educativ, Emanuela Vițonescu și a bibliotecarului școlii, Adina David. Așadar, vă prezentăm câteva momente:

24 ianuarie - Unirea Principatelor Române

Astăzi, 24 ianuarie, cu prilejul sărbătoririi Unirii Principatelor Române din 1859, profesori și elevi ai liceului nostru au participat la evenimentul cultural-istoric organizat în centrul Orăștiei. Elevii noștri au recitat poezii patriotice, păstrând vie memoria vrednicilor români care s-au jertfit pentru împlinirea unui important ideal național, pregătitor al Marii Uniri din 1 Decembrie 1918.

75 de ani și 7 zile

La bustul lui Nicolaus Olahus din centrul Orăștiei a fost depusă in memoriam marți, 17 ianuarie 2023, o coroană de către un grup de elevi și conducerea Liceului care poartă numele marelui umanist.

"NICOLAUS OLAHUS" - MARELE UMANIST AL ORĂȘTIEI ȘI AL EUROPEI
PREȚUIND TRECUTUL
AVEM PERSPECTIVE PENTRU VIITOR
CA SĂ EDUCĂM EFICIENT ÎN PREZENT

10 ianuarie 2023 - Nicolaus Olahus - 53